Fotbollsresor till AS Roma
RING GRATIS: 010 884 88 22
VI FINNS TILLGÄNGLIGA FRÅN
MÅNDAG TILL FREDAG MELLAN 09.00 OCH 17.00.
100% GARANTERADE PLATSER
KOMPONERA ENKELT IHOP HELA DIN FOTBOLLSRESA

Sök efter din fotbollsresa till AS Roma

undefined:

Till Stadio Olimpico

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga extra kostnader!

Kom och besök AS Roma, och upptäck den ultimata italienska fotbollsmiljön. AS-fansen är kända för att vara riktigt fanatiska, vilket bidrar till en helt fantastisk atmosfär. Klubben är nu också tillbaka i toppen av serie A.

Mer om AS Roma

Klubbinformation

Sommaren 1927 bildades Associazione Sportiva Roma efter en sammanslagning av tre idrottsföreningar baserade i Rom; Fortitudo-Proroma, Roma Football Club och Alba-Audace.
Klubbens organisation och verksamhet började i början av juni 1927 och under månadens senare del kom även dagordningen ut efter det första officiella mötet på kontoret. Italo Foschi hade redan suttit i ett flertal möten tillsammans med ordföranden från de tre andra klubbarna med ett syfte: att samla alla idrottsmän i Rom under en klubb och tillsammans skapa ett bra lag som kunde konkurrera med de nordliga lagen.

Färgerna på Capitol Gonfalon (flaggan), gult och rött, blev lagets färger. Club Lazio som bildades några år tidigare hade inte ens velat överväga dessa färger men historien berättar att AS Roma helt plötsligt blev mycket populära och älskad av människor boende i de äldre stadsdelarna samt förorterna. Färgerna hade betydelse!

Sammanslagningen visade sig vara ett vinnande projekt. As Roma vann sin första titel under säsongen 1927-28 i Coni Cup där de besegrade Modena i finalen. Stjärnan i laget var medlem i det italienska landslaget och hade fötts i Roms centrum, i Borgo Pio, spelaren Attilio Ferraris. Han blev senare även VM mästare med "Azzurri" (italienska landslaget). Laget fick under sin andra säsong sällskap av ytterligare en legend i romersk fotboll, Fulvio Bernardini. Han skulle vara lagets ledstjärna under hela elva säsonger.

AS Roma tränade på Testaccio Stadion från 1929-1940. Stadion var alltid belägrad av supportrar som ansåg att det var deras hem. AS Roma vann både den första och sista match som spelades på den legendariska arenan. Båda matcher slutade 2-1. Första mot Brescia och andra mot Livorno. Det första derbyt mellan AS Roma och Lazio slutade med att AS Roma vann med ett mål. Under 30-talet blev även Juventus en annan stor rival. 1931 var ”vitt och svart” nära att vinna sin femte raka Scudetto men besegrades av AS Roma på Testaccio med 5-0. Den matchen inspirerade till en film regisserad av Bonnard.

Efter tio år av mediokra resultat, vann äntligen Roma sin första Scudetto. Under tränaren, den österrikisk-ungerska Alfred Shaffer, hade Roma utmärkta resultat i slutet av säsongen. AS Roma var ett starkt lag, med ett massivt försvar som styrdes av målvakten Masetti. Spelaren Amedeo Amedei med sina 18 mål var den store mästaren i laget. Han föddes i Frascati och hade börjat sin karriär i Roma’s ungdomslag men flyttade under sin uppväxttid till Atalanta. När han återvände till AS Roma placerade Schaffer honom som center forward och Amadei satte dessa 18 mål. Detta var första gången ett centralt men sydligare lag skulle vinna Scudetton.

Framgången blev dock kort. Klubben led av konsekvenserna av andra världskriget, hade inga pengar och inga spelare. Under ytterligare en tioårsperiod var resultaten inte särskilt bra men under början av 60-talet började klubben spela i fler europeiska matcher och vann även två italienska cuper -64 och -69. De hade råd att köpa fler bra spelare såsom Lojacono, Schiaffino, Angelillo, Losi och ”Picchio De Sisti.

Under 1970 talet blev Gaetano Anzalone ordförande i klubben och skrev kontrakt med Nils Liedholm som tränare för laget. Liedholm (som också kallades ”Barone”) hade en förmåga att ge yngre spelare chanser att spela, t ex Rocca och i Bartolomei. AS Roma slutade på tredje plats bakom Juventus och Napoli under säsongen 1974-75.
1979 invaldes en ny ordförande, Dino Viola och under hans ledning och Liedholm som tränare vann As Roma sin andra Scudetto -83 i Genova. Laget som hade satts samman av Liedholm bestod bl a av Carlo Ancelotti, Pruzzo och Bruno Conti. Hela Rom jublade över denna seger och det inspirerade till låten Grazie Roma, skriven av Antonello Vendetti – som blev klubbens hymn.

Säsongen efter Scudetto blev en besvikelse då Juventus slog AS Roma med två poäng och vann titeln men AS Roma spelade också för första gången i Europacupen för mästarlag, där laget nådde ända fram till final efter att bland annat ha slagit ut IFK Göteborg. I finalen, som paradoxalt nog spelades i Rom, så mötte man Liverpool FC, men förlorade på straffar då Liverpools målvakt Bruce Grobbelaar slog den vinnande bollen. Efter den förlusten avgick Liedholm och en annan svensk, Sven-Göran Eriksson, tog över tränaransvaret. Klubben nådde sin tredje andraplacering på kort tid i ligan 1986 (och ännu en vinst i den italienska cupen). Men bortsett från en tredjeplats i ligan 1988 och vinst i den italienska cupen 1991, så var storhetstiden över i slutet av 80-talet. Under 90-talet föll Roma tillbaka till att vara ett lag alldeles under tätskiktet med flera femteplaceringar i ligan, men utan reell chans på ligaguldet.

Säsongen 1999-2000 kom Fabio Capello tillbaka till klubben, denna gång som tränare. Capello ledde laget till klubbens tredje ligaseger 2001. Ligasegern säkrades i sista omgången genom en 3-1-seger mot Parma. Ledande spelare i laget var Francesco Totti. Andra viktiga spelare i mästarlaget var Aldair, Cafu, Gabriel Batistuta och Vincenzo Montella.
Även om Capello lämnade klubben för Juventus år 2004 så klarade Roma att hålla sig kvar i ligatoppen under den nya tränaren Luciano Spalletti. Med en ligavinst 2001 och en rad andraplaceringar (2002, 2004, 2006, 2007 och 2008) så håller klubben i dag en högre nivå än någonsin och har under denna period tagit hem flera pokaler än under storhetsperioden på 1980-talet. Utöver ligavinsten 2001 så har Roma också vunnit Coppa Italia två gånger (2007 och 2008) och den Italienska supercupen två gånger (2001 och 2007). I UEFA Champions League har laget som bäst nått kvartsfinal (2007 och 2008) men blivit utslagna av Manchester United båda gångerna.
2011 tog Thomas R. DiBenedetto över som ägare efter familjen Sensi.


Våra kunders erfarenheter

clubPageUniqueChange_reviewShort_lead
clubPageUniqueChange_reviewShort_name
FotbollsTravel.se
Baserat recensioner

Våra kunders erfarenheter

Andrew Biggs från Burgess Hill (Storbritannien) 10 januari 2016
AS Roma - AC Milan

AS ROMA – AC milan

Tog en chansning gällande företag när jag gjorde min första bokning av en sådan här resa eftersom du aldrig vet vad du får när du bokar på internet. Men jag skulle inte ha behövt oroa mig, då kommunikationen ändå från början till slutet var perfekt och eventuella frågor besvarades direkt. Skulle önska att alla företag skulle va som detta. 

Tips: Vi bodde nära termini-stationen och hade endast 5 minuters promenad till tunnelbanan, vilket var bra när vi skulle besöka sevärdheter och ta oss till stadion.

 

Scott James Från Leeds, 3 Personer 9 januari 2016
AS Roma - AC Milan

Bokade en resa till Rom för en match mellan Roma och AC Milan. Fick biljetter och hotellvouchern i god tid ett par veckor före resan. Hotellet var rent och snyggt och hade ett bra läge för att besöka Roms alla sevärdheter. Platserna på arenan var också mycket bra. På det hela taget är jag mycket nöjd med resan och ser nu fram emot mot vår Barcelona-resa om ett par veckor!

Tips: Boka en extra dag om du vill se Roms sevärdheter. Kostar nästan inget extra men är väl värt.


Matcher

Inga matcher är planerade denna månad.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev så blir du den förste som får veta när spelschemat för nästa säsong släpps eller kontakta oss för mer information

Matcher Datum Pris  
AS Roma - Inter Milan
3 dagar, lör 26 eller sön 27 augusti 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3714 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1205 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Hellas Verona
3 dagar, lör 16 eller sön 17 september 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3882 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1375 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Udinese Calcio
3 dagar, lör 23 eller sön 24 september 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3993 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1381 SEK (hotell, matchbiljett)
AC Milan - AS Roma
3 dagar, lör 30 eller sön 1 oktober 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3528 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1417 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - SSC Napoli
3 dagar, lör 14 eller sön 15 oktober 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3990 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1763 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - FC Crotone
4 dagar, ons 25 oktober 2017
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2878 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1670 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Bologna FC
3 dagar, lör 28 eller sön 29 oktober 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4342 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1375 SEK (hotell, matchbiljett)
ACF Fiorentina - AS Roma
3 dagar, lör 4 eller sön 5 november 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3092 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 993 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Lazio Roma
3 dagar, lör 18 eller sön 19 november 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1326 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - SPAL
3 dagar, lör 2 eller sön 3 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 967 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - Cagliari Calcio
3 dagar, lör 16 eller sön 17 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 931 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
Juventus FC - AS Roma
2 dagar, lör 23 eller sön 24 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 6450 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 3467 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - US Sassuolo
2 dagar, lör 30 eller sön 31 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3470 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 782 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Atalanta BC
2 dagar, lör 6 eller sön 7 januari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3075 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 726 SEK (hotell, matchbiljett)
Inter Milan - AS Roma
3 dagar, lör 20 eller sön 21 januari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2884 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1402 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - UC Sampdoria
3 dagar, lör 27 eller sön 28 januari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2750 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 931 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Benevento Calcio
3 dagar, lör 10 eller sön 11 februari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2804 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 931 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - AC Milan
3 dagar, lör 24 eller sön 25 februari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1075 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
SSC Napoli - AS Roma
3 dagar, lör 3 eller sön 4 mars 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1066 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - Torino FC
3 dagar, lör 10 eller sön 11 mars 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 931 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - ACF Fiorentina
3 dagar, lör 7 eller sön 8 april 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3489 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1519 SEK (hotell, matchbiljett)
Lazio Roma - AS Roma
3 dagar, lör 14 eller sön 15 april 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4940 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 3251 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Genoa CFC
4 dagar, ons 18 april 2018
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3093 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1664 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Chievo Verona
3 dagar, lör 28 eller sön 29 april 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1395 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - Juventus FC
3 dagar, lör 12 eller sön 13 maj 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3388 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1602 SEK (hotell, matchbiljett)
Se alla matcher

Till Stadio Olimpico

Skräddarsy din egen paketresa genom att välja ditt eget flyg, resdatum, hotell och sittplatser på matchen. Inga bokningsavgifter!

Inga matcher är planerade denna månad.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev så blir du den förste som får veta när spelschemat för nästa säsong släpps eller kontakta oss för mer information

Matcher Datum Pris  
AS Roma - Inter Milan
3 dagar, lör 26 eller sön 27 augusti 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3714 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1205 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Hellas Verona
3 dagar, lör 16 eller sön 17 september 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3882 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1375 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Udinese Calcio
3 dagar, lör 23 eller sön 24 september 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3993 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1381 SEK (hotell, matchbiljett)
AC Milan - AS Roma
3 dagar, lör 30 eller sön 1 oktober 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3528 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1417 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - SSC Napoli
3 dagar, lör 14 eller sön 15 oktober 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3990 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1763 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - FC Crotone
4 dagar, ons 25 oktober 2017
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2878 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1670 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Bologna FC
3 dagar, lör 28 eller sön 29 oktober 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4342 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1375 SEK (hotell, matchbiljett)
ACF Fiorentina - AS Roma
3 dagar, lör 4 eller sön 5 november 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3092 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 993 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Lazio Roma
3 dagar, lör 18 eller sön 19 november 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1326 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - SPAL
3 dagar, lör 2 eller sön 3 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 967 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - Cagliari Calcio
3 dagar, lör 16 eller sön 17 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 931 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
Juventus FC - AS Roma
2 dagar, lör 23 eller sön 24 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 6450 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 3467 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - US Sassuolo
2 dagar, lör 30 eller sön 31 december 2017  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3470 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 782 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Atalanta BC
2 dagar, lör 6 eller sön 7 januari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3075 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 726 SEK (hotell, matchbiljett)
Inter Milan - AS Roma
3 dagar, lör 20 eller sön 21 januari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2884 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1402 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - UC Sampdoria
3 dagar, lör 27 eller sön 28 januari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2750 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 931 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Benevento Calcio
3 dagar, lör 10 eller sön 11 februari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 2804 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 931 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - AC Milan
3 dagar, lör 24 eller sön 25 februari 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1075 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
SSC Napoli - AS Roma
3 dagar, lör 3 eller sön 4 mars 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1066 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - Torino FC
3 dagar, lör 10 eller sön 11 mars 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 931 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - ACF Fiorentina
3 dagar, lör 7 eller sön 8 april 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3489 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1519 SEK (hotell, matchbiljett)
Lazio Roma - AS Roma
3 dagar, lör 14 eller sön 15 april 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 4940 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 3251 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Genoa CFC
4 dagar, ons 18 april 2018
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3093 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1664 SEK (hotell, matchbiljett)
AS Roma - Chievo Verona
3 dagar, lör 28 eller sön 29 april 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 1395 SEK (hotell, matchbiljett (exkl. flyg))
AS Roma - Juventus FC
3 dagar, lör 12 eller sön 13 maj 2018  
välj bland många flyg, hotell och matchsittplatser
från 3388 SEK (flyg, hotell, matchbiljett) från 1602 SEK (hotell, matchbiljett)

Rome

Dat Rome de bijnaam caput mundi, ofwel hoofdstad van de wereld, heeft is goed te verklaren. Nog steeds is te zien dat dit de belangrijkste stad was binnen het Romeinse rijk. Historische schatten als de Sint Pieter, Trevi fontein en Colosseum zijn bekende gebouwen in deze prachtige stad. Daarnaast is Rome natuurlijk ook een moderne hoofdstad waarbij de dagelijkse hectiek het Italiaanse leven kenmerkt.

 

 

Mer om Rome

Stadsinformation

Wilt u een bezoek brengen aan de prachtige stad Rome in combinatie met een voetbalwedstrijd? Boek uw voetbalreizen naar AS Roma nu eenvoudig online en u bent verzekerd van een onvergetelijke voetbalreis naar Rome in het mooie Stadio Olimpico!

Dat Rome de bijnaam caput mundi, ofwel hoofdstad van de wereld, heeft is goed te verklaren. Nog steeds is te zien dat dit de belangrijkste stad was binnen het Romeinse rijk. Historische schatten als de Sint Pieter, Trevi fontein en Colosseum zijn bekende gebouwen in deze prachtige stad. Daarnaast is Rome natuurlijk ook een moderne hoofdstad waarbij de dagelijkse hectiek het Italiaanse leven kenmerkt.

Het is moeilijk om een keuze te maken en voor u te beschrijven wat de hoogtepunten van deze stad zijn. We hebbben toch een poging gedaan;

Het Coloseum
Het Coloseum is misschien wel het meest bekende icoon van Rome. In dit amfitheater vochten gladiatoren dodelijke en bloedige gevechten uit. Het Coloseum werd ruim 2000 jaar geleden gebouwd en is sindsdien een voorbeeld voor de manier waarop stadions gebouwd worden.


Het Colloseum, een voorbeeld voor de architectuur en bouw van de huidige (voetbal)stadions.

Het Colloseum was met een capaciteit van maarliefst 80.000 personen dan ook het grootste stadion in haar tijd en vergelijkbaar met de grotere voetbalstadions van tegenwoordig. Toch was het stadion zo gebouwd dat alle bezoekers in geval van nood binnen enkele minuten het Coloseum konden verlaten. De Romeinen waren hun tijd dus ver vooruit en dat besef maakt dit bouwwerk extra indrukwekkend!

Het Coloseum is op alle dagen vanaf half negen ‘s ochtends geopend tot het einde van de (werk)dag. Tickets kosten momenteel €15,50 p.p. en kunnen worden gekocht aan de kassa bijhet Coloseum. Metro: Colosseo

Pantheon
Het Pantheon en het aanliggende plein Piazza della Rotonda zullen u een geode indruk geven van de macht en grandeur van het Rome van weleer. Deze tempel, die later dienst deed als kerk, is een van de meest imposante gebouwen van de stad Rome. En dat wil wat zeggen in deze stad vol ‘wonders van de architectuur’.


Het vooraanzicht van het Pantheon laat zien hoe indrukwekkend de tempel en het plein is.

U kunt het Pantheon dagelijks bezoeken (open van 08.30 uur tot einde van de (werkd)dag) en de entrée is gratis. U bereikt het Pantheon met het openbaar vervoer het beste met de tram (lijn 8).

Trevi fontein
Maarliefst 26 meter hoog en 22 meter breed. De Trevifontein, gelegen op het plein Piazza Trevi, is dan ook niet zomaar een fontein. De fontein werd zo’n 300 jaar geleden gebouwd in opdracht van Paus Clemens de 8e. De grootte van de fontein en het detail waarmee het tafereel van zeegod Neptunus op zijn strijdwagen is gebeeldhouwd, is erg bijzonder.


De verlichting geeft de Trevifontein in de avonduren een speciaal gezicht

De oude mythe is dat als je met je rug naar de fontein staat en met je rechterhand over je linkerschouder twee muntjes gooit, je ooit terug naar Rome zal keren. De nieuwe versie van ditzelfde ritueel is dat je je geliefde zal ontmoeten in Rome. Waarheid of niet; dagelijks wordt voor ruim €3000 (!) aan muntjes in de fontein gegooid. Dit bedrag wordt geschonken aan goede doelen. Metro: Barberini

Sint Pieterskerk
Natuurlijk vindt u in Rome eindeloos veel kerken. Toch is het niet overdreven om te stellen dat dit de kerk van Rome is. De kerk is zowel van binnen als van buiten adembenemend en in elk opzicht een ode aan de vele geniale artiesten die met volle overgave bij hebben gedragen aan de schoonheid van deze kerk.


Zowel van buiten als van binnen is de Sint Pieterskerk indrukwekkend en voor velen het hoogtepunt van een bezoek aan Rome.

Dagelijks bezoeken maarliefst 20.000 mensen de Sint Pieter. Uiteraard kan een bezoek (gratis entrée) aan deze kerk ook tijdens uw verblijf in Rome niet ontbreken. Denk er wel aan dat korte mouwen of broeken niet zijn toegestaan in de Sint Pieter. De kerk is dagelijks geopend van zeven tot zeven (april tot september) of zeven tot zes (oktober tot maart).

Spaanse trappen
De Spaanse trappen zijn de trappen van het aanliggende plein naar de Trinità dei Monti kerk. De trappen werden in 1720 gebouwd en de trappen en het plein zijn vanaf het begin een populaire plek onder toeristen (in Rome is toerisme dus zeker geen nieuw fenomeen!).


De 136 treden die leiden naar de kerk Trinita dei Monti.

Het is vooral het sprookjesachtige en tegelijkertijd imposante aanzicht van de trappen waardoor elke dag weer vele toeristen deze plek komen aanschouwen. Een bezoek aan de Trappen is uiteraard pas complete na het betreden van de trappen. 136 treden altublieft!
Trevifontein, Piazza de Trevi, Rome. Metro: Barberini


Säker och trygg betalning
Säker och trygg betalning
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Se videon
Se denna video för att få veta mer om vårt koncept. (50 sekunder)